АКТУЕЛНО

Познати добитниците на овогодинешната награда „22 ноември“

Државната награда „22 Ноември“, која што се доделува како признание за личности од политичкиот, културниот и општествениот живот во Република Северна Македонија кои дале особен придонес во унапредување на меѓучовечкиот соживот и меѓусебното разбирање меѓу припадниците на различните заедници, култури и религии им се доделува на Агим Винца, истражувач и писател и на Амет Селмани, писател, ја соопшти Министерството за култура одлуката на Одборот за доделување на државната награда.

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 22 ноември 2023 година (среда ) во 12.00 часот во Собранието на Република Северна Македонија.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи,...