АКТУЕЛНО

Ранци и училишен прибор за првачињата во Центар

Општина Центар и оваа година преку општествено одговорни компании ќе додели околу 600 бесплатни ранчиња и училишен прибор за сите првачиња запишани во осумте основни училишта во општината.

„И оваа година со насмевки, среќа и желби за успех да ја започнеме новата учебна година. За нашите првачиња и оваа година Општина Центар заедно со општествено одговорни компании ќе подарат ранче и училишен прибор за секое прваче. Знаењето е темелот на државата затоа од почеток да вложуваме, зборуваме за важноста за стекнување нови знаења и изградиме млади и успешни генерации“, вели градоначалникот Горан Герасимовски.

Општина Центар ќе продоложи да се грижи и вложува во обезбедување подобри услови за сите основни училишта да бидат на највискоко ниво и нашите деца да го добиваат најдоброто и најквалитетното образование, додаваат од Општината.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи,...