ИНФО

БУТЕЛ: Плоштадот „Слобода“ и новиот парк се во завршна фаза

Во дворот на ООУ “Живко Брајковски” на местото на разрушениот и пропаднат објект во завршна фаза со изградба е новиот рекреативен центар со нов плоштад, нов парк и детски содржини.

Во завршна фаза е холтикултурното уредување и ново зеленило кое ќе го разубави овој простор.

Новиот парк ќе се протега на површина од 2.000 м2, а новиот плоштад кој воедно е и прв во општина Бутел на 500 м2. Покрај тоа новиот рекреативен комплекс содржи и ново детско катче за најмладите како и нова пешачка патека која го поврзува плоштадот со училиштето, а ќе се постави и ново осветлување.

Во склоп на плоштадот за прв пат се изгради и амфитеатар кој жителите ќе можат да го користат за разни манифестации.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

„Тегла+“ – зимница за бездомниците и за социјално загрозените семејства

Здружението „Љубезност“ оваа година ќе организира тридневен донаторски настан „Тегла +“, кој...

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...