АКТУЕЛНО

СКОПЈЕ „ГОРИ“ – ЧЕШМИ НЕМА

Во овие летни горештини, недостатокот на јавни чешми претставува голем проблем за граѓаните како и за туристите. Скопје е познат по своите жешки лета, со температури кои честопати спаѓаат во портокалова фаза, а траат и до две недели. Во ваква состојба надлежните советуваат да се остануне  хидриран и освежен, но доколку обврските ви налагаат да сте под сонце, не излегувајте од дома, без со себе да земете шише вода, бидејки тешко би било да најдете јавна чешма.

Од сликата на терен, заклучуваме дека на пофреквентени места како што се Градскиот парк и Плоштадот Македонија има јавна чешма но на двете локации има само по една, а со оглед на тоа колку луѓе минуваат низ овој реон повеќе од јасно е дека е потребно поставување на повеќе јавни чешми низ целиот град.

Како клучни места каде е потребно да се постават чешми скопјани ги посочија следниве:

  • Градски парк;
  • Плоштад Македонија;
  • долж кејот на Вардар;
  • во маалските паркови;
  • во близина на автобуските постојки;
  • покрај секој терен и детски градинки и игралишта.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Започна реконструкцијата на улицата „Калош Дани“ во Карпош

Започна реконструкцијата на улицата Калош Дани во општина Карпош. Екипите на јавното претпријатие...

АКТУЕЛНО

Општина Бутел ќе биде покровител на документарецот за еден од најголемите олимписки спортисти Шабан Трстена

На предлог на градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски, а со едногласна...

АКТУЕЛНО

5 нови патеки на Скопска Црна Гора спремни за различен тип на луѓе и скроени за различни годишни времиња

Општина Гази Баба известува дека е реализиран проект со кој се создавани...

АКТУЕЛНО

Герасимовски: 62 решенија по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

62 решенија за новороденчиња на барателите за остварување на правото за користење...