АКТУЕЛНО

СКОПЈЕ СМРДИ: Патеките околу контејнерите прелеани со исцедок од ѓубре, никој не ги мие

Непријатна мизизба се шири низ Скопје откако три дена ѓубрето од контејнерите не се собираше. Од вчера контејнерите почнаа да се празнат откако работниците на ЈП „Комунална хигиена“ го прекинаа штрајкот, но просторот околу нив смрди од исцедокот од ѓубрето кои се трупаше. Смрдат и самите садови за смет.

Просторот и патеките околу контејнерите не се мијат, па поради топлото време миризбата е неподнослива. Не се поминува покрај нив, а голем дел се наоѓаат на пешачки и велосипедски патеки.

„На Скопје му треба едно големо перење и целосна дезинфекција. Не може само да се собере ѓубрето, а да не се измијат тротоарите кои се лепат од исцедокот од ѓубрето и се шири смрдеа“, велат граѓани.

Скопје три дена беше затрупано во ѓубре откако вработените престанаа да го собираат ѓубрето бидејќи директорката Косана Мазнева-Николиќ избрка 50-тина вработени.

 

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Утре бесплатен разглед на Скопје по повод Светскиот ден на туристички водичи

По повод Светскиот ден на туристички водичи, Македонската aсоцијација на туристички водичи...

АКТУЕЛНО

Прва канцеларија за родителство во Карпош

Во рамки на програмските активности на Општина Карпош, денес се одржа работен...

АКТУЕЛНО

Поставени две кутии за донација пред влезот на ЗОО

Скопската Зоолошка градина се приклучува на хуманитарната акција за успешно лекување на...

АКТУЕЛНО

Нов кош, голчиња и детски реквизити на спортските и на детското игралиште во населбата Пролет

Општина Центар ги реконструираше малото фудбалско, кошаркарско и детското игралиште во населба...