АКТУЕЛНО

Конечно ќе се асфалтираат дупките на улица Бледски договор, ќе биде раскопана 2 месеци

Општина Карпош почна со реконструкција на улица Бледски договор, кај поликлиниката Букурешт и болницата 8 Септември. Оваа улица подолг период е целата изрешетана со дупки и прокопи. Низ неа секојдневно минуваат и возила на Брза помош со болни пациенти кои се трускаат по дупките

Реконструкцијата на улицата ќе трае 2 месеци, а се прави со договор меѓу Министерството за транспорт и врски и Општина Карпош, во рамките на проектот „Градежни работи за подобрување на инфраструктурата на локалните патишта за избрани општини согласно изработени основни проекти – Дел 2“.

Изведувач на градежните активности е фирмата „Бауер“.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Општина Бутел ќе биде покровител на документарецот за еден од најголемите олимписки спортисти Шабан Трстена

На предлог на градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски, а со едногласна...

АКТУЕЛНО

5 нови патеки на Скопска Црна Гора спремни за различен тип на луѓе и скроени за различни годишни времиња

Општина Гази Баба известува дека е реализиран проект со кој се создавани...

АКТУЕЛНО

Герасимовски: 62 решенија по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

62 решенија за новороденчиња на барателите за остварување на правото за користење...

АКТУЕЛНО

Поради инаетот на Арсовска, сега ЈСП ќе плаќа и камати за долгот кон приватните превозници

Јавното сообраќајно претпријатие никако да ја заврши финансиската голгота со приватните превозници,...