АКТУЕЛНО

Поплавени 30 куќи во Сарај, пукнала цевка на “Водовод”

Во с.Буковиќ, Општина Сарај има пукнато цевка од којашто истекува големо количество вода при што засега поплавени се околу 20-30 куќи додека улиците се целосно под вода.

„Од страна на општината се ангажирани пумпи за испумпување на вода, но потребно е ангажирање на дополнителни пумпи за испумпување на вода и багер за да може да ја пренасочи водата во друг правец како не би дошло до поплавување на други куќи, а и за откривање на дефектот од каде што истекува водата за да може да се интервенира на истиот“, велат од ЦУК.

За настанатата состојба известени се БППЗ на Град Скопје, ЈП Водовод и канализација, Дирекција за заштита и спасување и МВР. Од ЈП Водовод и канализација известиле до ЦУК дека се излезени на терен за да се утврди за каква цевка се работи и интервенираат во санирање на штетите. БППЗ на Град Скопје со 1 ПП возило и пумпи за испумпување на вода се отидени во с.Буковиќ се со цел да се санираат штетите. Според последните информации водата од цевката е престаната да тече и се работи на испумпување на водата од улиците и куќите.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Кучешки маскенбал во Скопје

Во организација на ЈП „Лајка“ вчера во градскиот парк се одржа максенбал...

АКТУЕЛНО

Центарски улици 2 – Светски ден на уметноста

Уметноста е забележан момент. Смрзната слика која мигот го отсликува, поставен како...

АКТУЕЛНО

Бесплатни билети за учениците од Центар во театар за деца и младинци

Градоначалникот на Општина Центар Горан Герасимовски потпиша Меморандум за соработка со Националната установа „Театар...

АКТУЕЛНО

Конечно, тргнати новогодишните куќарки од плоштадот

Град Скопје вчера ги тргна новогодишните куќарки од Плоштад Македонија. Екипи од...