АКТУЕЛНО

ПАК ШТРАЈК ВО ЈСП: Вработените излегуваат на улица, незадоволни се од платите и условите за работа

Дел од вработените во ЈСП во вторник од 4.30 часот наутро ќе почнат со штрајк. Штрајкот е поради усогласување на минималната плата со Колективниот договор на ниво на работодавач и кршење на правата од работен однос и безбедност и здравје при работа.

„Од страна на Градоначалникот на Град Скопје, ;леновите на Советот на Град Скопје, работодавачот ЈСП-Скопје и УО на ЈСП-Скопје, не се преземени никакви чекори во правец на одржување средба со раководството на СО на СПАЈС при ЈСП-Скопје, со цел надминување на проблемите“, велат од Синдикалната организација на СПАЈС при ЈСП „Скопје“.

Во ЈСП има неколку синдикати, а овој штрајк го организира само Синдикалната организација на СПАЈС кој има најмалку членови.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Општина Бутел ќе биде покровител на документарецот за еден од најголемите олимписки спортисти Шабан Трстена

На предлог на градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски, а со едногласна...

АКТУЕЛНО

5 нови патеки на Скопска Црна Гора спремни за различен тип на луѓе и скроени за различни годишни времиња

Општина Гази Баба известува дека е реализиран проект со кој се создавани...

АКТУЕЛНО

Герасимовски: 62 решенија по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

62 решенија за новороденчиња на барателите за остварување на правото за користење...

АКТУЕЛНО

Поради инаетот на Арсовска, сега ЈСП ќе плаќа и камати за долгот кон приватните превозници

Јавното сообраќајно претпријатие никако да ја заврши финансиската голгота со приватните превозници,...