АКТУЕЛНО

Нова акција за собирање на кабаст отпад во Ѓорче

Комуналниот пункт на Општина Ѓорче Петров со нова акција за собирање кабаст отпад од домовите на нашите жители. Акцијата ќе се одвива денес, во Реон 2 (десната страна од улицата „Ѓорче Петров“), во урбаниот дел на Ѓорче Петров. Од општината информираат дека во рамки на акцијата во Реон 1, биле собрани четири камиони, или 25 кубни метри отпад.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи,...