СКОПСКИ ВЕСТИ

ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО: Кои се победници на првиот Јунски коњички турнир

На теренот на клубот Бравадос во Волково, викендот се одржа првиот Јунски коњички турнир и 1. коло од отвореното Државно првенство во прескокнување пречки.

На програмата беа пет натпревари во прескокување на пречки, во следниве класи:

Класа Е: висина  0,70м.-/0. 90м.ширина:
1. место Андријана Ѓокиќ со грлото Паули од КК Бравадос
2. место Горјан Атанасовски со врлото Змеј од ККС Илинден
3. место Кристина Антовска со грлото Дон Октавијан од КК Анималс

Класа Д: висина 0,90м.-/1.10м. ширина:
1. место Марта Димитриевиќ со грлото Калатус од ККС Илинден
2. место  Петар Милошевски со грлото Колдплеј од КК Бравадос
3.место Софија Бешлиќ со Серафина од КК Бравадос

Класа Ц: висина 1,00м.-/1.20м.ширина
1. место Љупка Аврамовиќ со крлото Колпо Гросо од КК Бравадос
2. место Сиља Дуковска со грлмто Најтингел од ККС Илинден
3. место Петар Милошевски со грлото Надја од КК Бравадос

Класа Б: висина 1.10м.-/1.30м.ширина:
1. место Сиља Дуковска со грлото Ехо од ККС Илинден
2. место Петар Милошевски со грлото Надја од КК Бравадос
3. место Зоран Јовановиќ со грлото Маестро од КК Бравадос

Класа А: висина 1.20м.- 1,40м.ширина
1. метсо Сиља Дуковска со грлото Ехо од ККС Илинден.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

СКОПСКИ ВЕСТИ

Утре ќе се одржи првиот „Dog Fest” во Скопје

Утре (18 мај) со почеток во 12 часот во „Hera Happy friendly...

СКОПСКИ ВЕСТИ

„Радикално Навивање“- Изведба за танцот како форма на протест

Локомотива ги кани гледачите да ја проследат  „РАДИКАЛНО НАВИВАЊЕ“, втората претстава во рамки...

СКОПСКИ ВЕСТИ

В сабота герила акција „Трчаме за чиста Матка“

Комисијата за животна средина при Федерацијата на планинарски спортови, оваа сабота, на...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Во Скопје се отвори прв Центар за поддршка и советување на мажи

ХЕРА – Асоцијација за здравствена едукација и истражување вчера во Скопје отвори...