ИНФО

Се чистат шахти и отпушуваат атмосферски канализации на повеќе улици

Јавното претпријатие Водовод и канализација, сектор Водовод спроведе активности за расчистување и санација на улични дефекти на следите локации: ул.1 бр.31 Долно Лисиче–уличен дефект, ул.Маџари бб- уличен дефект и ул.Наум Охридски-уличен дефект.

Екипите на сектор Канализација вршеше расчистување на шахти, отпушување на атмосферски канализации и чистење на сливници и фекални шахти на различни локациии. Санирање на сливник на ул.Ѓорче Петров, отпушување со цистерна во Расадник, контрола на шахти и површинско чистење на сливници на ул.1616 и ул.Тодор Чангов, ул.Пандил Шишков, ул.Методија Ш.Шарло, ул.Фрањо Клуз, ул.Борис Сарафов.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Водата за пиење во Скопје е безбедна и микробиолошки исправна

ЈП Водовод и канализација – Скопје со цел подобра информираност на граѓаните...

ИНФО

164 шофери заработија казни од полицијата, најмногу за брзо возење

Скопската полиција во текот на вчерашниот ден казни 164 возачи. Од нив...

ИНФО

ДНЕВНА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА

Времето денес ќе биде променливо облачно и релативно топло, претежно во западните...

ИНФО

Во Скопје изречени 161 мерка за прекршоци во сообраќајот

На територија на Град Скопје, Секторот за внатрешни работи во текот на...