ИНФО

АЕРОДРОМ: Таблет-уред за секој ученик во четврто одделение

Секој ученик кој посетува настава на територијата на општина Аеродром и е во четврто одделение ќе добие бесплатен таблет-уред. Средствата се обезбедени од буџетот на општината.

Општината започна постапка за набавка на 900 таблети, кои на почетокот од следната учебна година ќе бидат поделени на учениците од четврто одделение.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Препорачуваме

Related Articles

ИНФО

Стартуваа училишните спортски лиги во Ѓорче Петров

– Денеска стартуваа училишните спортски лиги во повеќе спортови во општина Ѓорче...

ИНФО

Поради дефект УКИМ без вода

ЈП “Водовод и канализација“- Скопје известува дека денес поради уличен дефект ф-150...

ИНФО

Партерно се уредува Бутел 2

Започа партерното уредување и засадување на ново зеленило во населеното место Бутел...

ИНФО

ПЛАНИРАНИ АКТИВНОСТИ: Каде денес ќе нема струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје информира дека неколку...