АКТУЕЛНО

ГАЗИ БАБА: Јавен повик до сите невработени лица

Општина Гази Баба објави јавен повик за сите евидентирани невработени лица за вклучување во Програмата Општинско – корисна работа, проект „Вклучени граѓани, подобрени услуги“ за работно ангажирање со скратено работно време од девет месеци поради стекнување на вештини и постепено вклучување на пазарот на труд, да се пријават во Агенција за вработување- Центар за вработување Скопје.

Евидентираните невработени лица кои немаат сертификат/уверение признаен од релевантните институции за стекнати вештини/ компетенции за занимања од социјалната и здравствената сфера согласно услугата која треба да се испорачува ќе бидат вклучени во програмата при што 3 месеци ќе добијат задолжителна обука и 6 месеци работно ангажирање.

Лицата кои ќе се пријават за учество треба да припаѓаат на една од следните групи невработени лица:

 • Долгорочно невработени лица (над 12 месеци во евиденција)
 • Млади лица до 29 години
 • Лица корисници на гарантирана минимална помош
 • Лица корисници на паричен надоместок по основ на невработеност
 • Лица кои имале статус на деца без родители и родителска грижа
 • Жртви на семејно насилство
 • Жени припадници на ромската етничка заедница и на останатите етничките заедници
 • Лица припадници на ромската етничка заедница
 • Самохрани родители
 • Родители на деца со пречки во развојот
 • Родители на 3 и повеќе деца

Работните позиции кои се опфатени со овој оглас се однесуваат на ангажирање на:

 1. Работно место 1: 8 (осум) Негователи во детска градинка, со стекната лиценца за неговател во детска градинка
 2. Работно место 2: 2 (две) Лице за грижа на стари лица над 60 години
 3. Работно место 3: 2 (две) Лице за идентификување (мапирање на лица од ранливите категории)
 4. Работно место 4: 2 (две) Лице за поддршка на млади и лица со посебни потреби.

Сите заинтресирани можат да поднесат во Агенција за вработување- Центар за вработување Скопје во периодот од 12.06.2023 година до 16.06.2022 година, од 08:00 до 14:00 часот.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Препорачуваме

Related Articles

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Парк на Франкофонија добива паметно осветлување

Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките кои се...

АКТУЕЛНО

Од денес секој четврток „И јас сум на Водно“

Почнувајќи од овој четврток, од 19 до 23 часот, планинарско-спортскиот клуб „Н2О“...

АКТУЕЛНО

Испратете разгледница со мирис: Франција со поштенски марки кои мирисаат на багети

Франција во полн ек се подготвува за претстојните Олимписки игри, погрижувајќи се...

АКТУЕЛНО

„Девијантно Девојачко“ на Клелија во Бруталиск

Во склоп на Skopje Pride Weekend, Клелија, трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која...