АКТУЕЛНО

Јавен повик за воспитувачи и негователи во градинките во Карпош

Општина Карпош објави Јавен повик до сите невработени лица за вклучување во општинско-корисна работа, проект “Ангажман на лица (воспитувачи и негователи)“ во предучилишните установи. Работниот ангажман преку проектот трае 9 месеци, а се работи со скратено работно време односно 20 часа неделно. Избраните кандидати ќе добиваат надоместок од 13.750 денари бруто плата.
Линк до јавниот повик: https://bit.ly/3qsZyAb .

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и тероризмот“ победник на ораторската вечер „Иво Пухан“

Студентката Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и...

АКТУЕЛНО

Ќе се постават 15 велосипедски паркинг- држачи во основните училишта и две сервисни станици

Основните училишта на територијата на Општина Гази Баба ќе добијат велосипедски паркинг-...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош добива овластен просветен инспектор во образованието

Во рамки на триесет и шестата седница која се одржа на Универзитетот...

АКТУЕЛНО

За една недела „пајакот“ крена 224 непрописно паркирани возила во Центар

За една недела на територија на општина Центар казнети се 224 возачи...