ИНФО

Подигнати 30 кубни метри отпад од диви депонии во општина Чаир

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје во текот на вчерашниот ден отстрани неколку диви депонии лоцирани на улиците „Вуковарска“, „Серава“ и „Славеј планина“.

„Екипите на ЈП Комунална хигиена-Скопје подигнаа и транспортираа приближно 30 кубни метри кабаст и мешан комунален отпад од диви депонии во скопската општина Чаир. Станува збор за локации каде што континуирано непрописно се одлага отпад на јавни и сообраќајни површини“, информираат од ЈП „Комунална хигиена“ – Скопје.

Оттаму аплериаат отпадот да се одлага исклучиво во наменски поставените садови. Исто така претпријатието нуди можност за граѓаните, без надомест да го одлагаат стариот мебел и елекричните апарати во центрите за селекција лоцирани во Карпош и во Вардариште.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...

ИНФО

Посебен режим на сообраќај денес и утре

Денес (среда) во период од 13 часот, па сè до завршување на...