АКТУЕЛНО

Сите училишта во Карпош догодина под видео надзор

Од следната учебна година сите основни училишта на територија Карпош ќе имаат безбедносни камери. Видео камерите ќе бидат насочени кон влезот и аглите на училиштата, но и кон училишните дворови. На седницата на советот на Општина Карпош, се разговараше и за обезбедување центар кој ќе врши 24 часовен мониторинг, а во случај доколку постои потреба за интервенција, веднаш ќе се извести надлежната полициска станица.

„Сметам дека треба да се фокусираме кон безбедноста во школските установи, да го контролираме јавниот ред и мир особено во ноќните часови, посебен акцент треба да се стави на оштетување на општинскиот имот и јавните реквизити, секако на однесувањето на учесниците во сообраќајот, како и спречување на кражбите и разбојништвата“, додаде градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Препорачуваме

Related Articles

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Парк на Франкофонија добива паметно осветлување

Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките кои се...

АКТУЕЛНО

Од денес секој четврток „И јас сум на Водно“

Почнувајќи од овој четврток, од 19 до 23 часот, планинарско-спортскиот клуб „Н2О“...

АКТУЕЛНО

Испратете разгледница со мирис: Франција со поштенски марки кои мирисаат на багети

Франција во полн ек се подготвува за претстојните Олимписки игри, погрижувајќи се...

АКТУЕЛНО

„Девијантно Девојачко“ на Клелија во Бруталиск

Во склоп на Skopje Pride Weekend, Клелија, трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која...