СКОПСКИ ВЕСТИ

Прогласени најдобрите 29 матуранти од 23 скопски средни училишта

Во рамките на програмските активности на Градот Скопје во сферата на образованието, а во функција на пошироката јавна промоцијата и афирмација на врвните постигања на средношколците, на иницијатива на Секторот за образование на Град Скопје, под покровителство на Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, а во организација на Дирекцијата за култура и уметност на Скопје, се одржa традиционалната манифестација „Средба на првиот со најдобрите“. 

На оваа средба, Градоначалничката на Град Скопје, Данела Арсовска, на 29 матуранти – првенци на генерацијата 2020-2023, 2019-2023 и првенци на генеација за особени постигнувања и резултати во процесот на инклузија, од 23 скопски средни училишта ќе им врачи специјални признанија и парична награда.  

Програмата се одржa во четврток, на 8 јуни 2023 година, со почеток во 12:00 часот во Младинскиот културен центар – Кино „Фросина“. 

 Оваа година првенци на генерацијата се: 

Мила Јаневска  СУГС „Панче Арсовски“  2019 -2023  
Матеј Петревски  СУГС „Васил Антевски – Дрен“  2019 -2023  
Ана Јаневска  СУГС „Димитар Влахов“  2019 -2023  
Марија Мицевска  СУГС „Димитар  Влахов“  2020-2023 
Ангела Сибиновска  СУГС „Јосип Броз Тито“  2019 -2023  
Јована Трајановска  СУГС „Владо Тасевски“  2019 -2023  
Миа Шутева  СУГС „Раде Јовчевски – Корчагин“  2019 -2023  
Филип Бојаџиевски  СУГС  „Орце Николов“  2019 -2023  
Ефра Емини   СУГС „Марија Кири – Склодовска“  2019 -2023  
Кристијан Зафировски   СУГС „Марија Кири – Склодовска“  2020-2023 
Ана Даневска  СУГС  „ Д-р Панче Караѓозов“  2019 -2023  
Даниела Павловска  СУГС „Браќа Миладиновци“  2019 -2023  
Лука Чарапиќ  СУГС „Георги Димитров“  2019 -2023  
Фросина Тодорова   СУГС „Георги Димитров“  2019 -2023  
Ендрит Шаќири  СУГС „Зеф Љуш Марку“  2019 -2023 
Никола Рисафов   СУГС „Боро Петрушевски“  2019 -2023  
Јане Јанкулоски   СУГС  „Боро Петрушевски“  2019 -2023  
Леон Али  СУГС  „Шаип Јусуф“  2019 -2023  
Фатиме Красниќ  СУГС  „Шаип Јусуф“  2020-2023 
Исра Реџепи   СУГС „Арсени Јовков“  2019 -2023  
Андреј Петковски  СУГС „Никола Карев“  2019 -2023  
Беким Хашани  СУГС „8-ми Септември“  2019 -2023  
Никола Мирковски  СУГС „Лазар Танев“  2019 -2023  
Дамјан Цветановски  СУГС „Лазар Танев“  2020  2023 
Јован Колевски  СУГС „Михајло Пупин“  2019 -2023  
Дарија Дамевска Идриз  СУГС „Здравко Цветковски“  2019 -2023  
Никола Дивјак  СУГС „Кочо Рацин“  2019 -2023  
Зерина Чупи  СУГС „Цветан Димов“  2019 -2023  
Исра Љоки   СУГС „Сарај“  2019 -2023  

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

СКОПСКИ ВЕСТИ

Пролетен маскенбал на домашни миленици

ЈП „Лајка“ в недела напрадне  на „Школка“ во Градски парк организира добра...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Втора државна изложба на кучиња од расата „македонски паничар“

Кинолошкиот клуб „Македонски паничар“ в сабота во паркот во Ѓорче Петров ќе...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Поставена нова урбана опрема на плоштадот во Автокоманда

Изминатиот период се реализираа активности за поставување на нова урбана опрема на...