АКТУЕЛНО

Забавна, креативна и едукативна сабота со АЗНО и ЗОО Скопје

Првата детска работилница за рачна изработка на хартија ќе се одржи оваа сабота (17.06.) во скопската Зоолошка градина под организација на здружението АЗНО и градината.

За најмалите е предвидена програма која се состои од два дела.

Во првиот дел кој ќе трае 45 минути децата ќе можат да научат за дрвената техника на правење хартија, како да се рециклира истата и како да се заштити животната средина. По првиот дел следува пауза од 30 минути, опуштена и забавна прошетка низ Зоолошката градина.
Во вториот дел ќе се користи креативноста со уникатните рачни изработки со мотиви од Зоолошката градина.

Партиципацијата изнесува 300 денари со вклучена влезница.
* Уплата на жиро с-ка на Здружение Азно Скопје:200004023718587 *Возраст на учесниците: 8+
* Број на учесници: 15
* Пријавување најдоцна до 10.06.2023 година на: zdruzenieazno@gmail.com.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Најискрената публика уживаше во младинската театарска претстава „Како ќе го делиме мачорот“

Учениците од Општина Центар го посетија „Тетарот за деца и младинци“-Скопје, со...

АКТУЕЛНО

„Скриени дела и спомени – откривање“ – арт инсталацијата на студентите од ФЛУ Скопје

„Скриени дела и спомени – откривање“ е насловот на арт инсталацијата на...

АКТУЕЛНО

Општина Центар со 17 Еразмус Плус проекти во изминативе пет години

Градоначалникот Горан Герасимовски заедно со Бојан Маричиќ, заменик претседателот на Владата задолжен...

АКТУЕЛНО

Јавен повик за средношколци за учество во проектот Театарот ги обединува младите TRY

Програмата TRY (Театарот ги обединува младите) е меѓународен проект ко – финансиран...