АКТУЕЛНО

Учениците од школите во Карпош ќе можат да учат кинески

Градоначалникот на Општина Карпош Стевчо Јакимовски и претставници од Универзитетот Св. “Кирил и Методиј-Институт Конфучиј“ потпишаа Меморандум за меѓусебна соработка. Целта на соработката е взаемно да пружат помош и поддршка за изучување на кинескиот јазик ,литература и култура, користејќи ги кадровските, стручните и просторните можности на двете страни.

Преку Меморандумот за соработка, ќе се спроведуваат едукативни активности, кои ќе бидат реализирани преку континуирано образование по кинески јазик за учениците и вработените во Општината, во организација на Институтот, како и преку организација на културни настани, семинари и работилници на заеднички проекти.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Стопанска Триоги триатлон трка во Скопје, утре ќе има посебен режим на сообраќајот

Вкупно 300 учесници од шест земји се пријавени за 4. Стопанска Триоги...

АКТУЕЛНО

Скопје деветта година дел од „The Distinguished Gentlmens Ride“

Урбаните моторџии традиционално и годинава за утре го имаат закажано хуманитарното дефиле...

АКТУЕЛНО

Францускиот институт со прва дигитална интерактивна изложба во Ист гејт мол

Францускиот институт во Скопје , во рамките на одбележувањето на 50-годишнината на постоењето...

АКТУЕЛНО

Денес, бесплатен влез во музеите

На овој ден музеите во земјата традиционално ги отворат своите врати и...