АКТУЕЛНО

Советниците беа расположени, дадоа 100 лаптопи на библиотеката „Браќа Миладиновци“

Откако минатиот пат, градските советниците не ја изгласаа предогот-одлуката за давање 100 лаптопи на трајно користење ЈУ Градска библиотека “Браќа Миладиновци“, на последната седница, по четири месеци, тие конечно со 27 советнички гласа ‘за‘ ја усвоија оваа одлука.

Градоначалниката Данела Арсовска и директораката на градската библиотека ќе склучат договор со кој ќе ги уредат правата и обврските за приемот на движните ствари. Оваа Одлука влегува во сила со денот на објавувањето во “Службен гласник на Град Скопје“.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Стопанска Триоги триатлон трка во Скопје, утре ќе има посебен режим на сообраќајот

Вкупно 300 учесници од шест земји се пријавени за 4. Стопанска Триоги...

АКТУЕЛНО

Скопје деветта година дел од „The Distinguished Gentlmens Ride“

Урбаните моторџии традиционално и годинава за утре го имаат закажано хуманитарното дефиле...

АКТУЕЛНО

Францускиот институт со прва дигитална интерактивна изложба во Ист гејт мол

Францускиот институт во Скопје , во рамките на одбележувањето на 50-годишнината на постоењето...

АКТУЕЛНО

Денес, бесплатен влез во музеите

На овој ден музеите во земјата традиционално ги отворат своите врати и...