АКТУЕЛНО

Ќе почне да се плаќа паркирањето во Ист Гејт и Лиса

Паркирањето во трговските центри ‘Ист Гејт Мол’ и ‘Лиса’ ќе почне да се наплаќа. Бесплатниот паркинг ќе престане да важи по објавување на одлуката, што ја донесоа советниците на заврчерашната седница, во Службен гласник на Град Скопје. Колку ќе чини паркингот не се знае, а дозволата за вршење на дејност за паркирање е дадена на десет години.
Одлука да се плаќа паркирање е донесена и за ‘Кам Мол’ односно комплексот со затворен пазар кај старата желензичка станица.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Стопанска Триоги триатлон трка во Скопје, утре ќе има посебен режим на сообраќајот

Вкупно 300 учесници од шест земји се пријавени за 4. Стопанска Триоги...

АКТУЕЛНО

Скопје деветта година дел од „The Distinguished Gentlmens Ride“

Урбаните моторџии традиционално и годинава за утре го имаат закажано хуманитарното дефиле...

АКТУЕЛНО

Францускиот институт со прва дигитална интерактивна изложба во Ист гејт мол

Францускиот институт во Скопје , во рамките на одбележувањето на 50-годишнината на постоењето...

АКТУЕЛНО

Денес, бесплатен влез во музеите

На овој ден музеите во земјата традиционално ги отворат своите врати и...