АКТУЕЛНО

Советниците не дозволија да се даваат пари за еко-такси возила

По трет пат пропадна предлогот на Град Скопје да дели субвенции за купени нови еко-возила на електричен погон за вршење на авто такси превоз во градот.
Како и претходните, така и овој пат градските советници не го изгласаа овој предлог на градоначалничката, Данела Арсовска со образложение дека „Овие пари ќе бидат залудно потрошени за нешто што нема да даде краен резултат за граѓаните“.
Според предлогот секое правно лице кое е регистрирано за вршење на авто такси превоз на подрачјето на Град Скопје би требало да добие по 200.000 денари по возило, но не повеќе од пет возила по правно лице купени оваа година. Вкупниот буџет за оваа намена кој е предвиден во овогодинешниот буџет на Град Скопје е пет милиони денари.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Започна реконструкцијата на улицата „Калош Дани“ во Карпош

Започна реконструкцијата на улицата Калош Дани во општина Карпош. Екипите на јавното претпријатие...

АКТУЕЛНО

Општина Бутел ќе биде покровител на документарецот за еден од најголемите олимписки спортисти Шабан Трстена

На предлог на градоначалникот на општина Бутел, Дарко Костовски, а со едногласна...

АКТУЕЛНО

5 нови патеки на Скопска Црна Гора спремни за различен тип на луѓе и скроени за различни годишни времиња

Општина Гази Баба известува дека е реализиран проект со кој се создавани...

АКТУЕЛНО

Герасимовски: 62 решенија по 7.000 денари за семејствата со новороденче во Центар

62 решенија за новороденчиња на барателите за остварување на правото за користење...