ИНФО

Школото „Рајко Жинзифов“ во Пинтија ќе добие затворен спортски објект

Подрачното основно училиште „Рајко Жинзифов“ ќе добие затворен спортски објект. Затвореното спортско игралиште, ќе се протега на 380 квадратни метри.

Со овој проект ќе им овозможи на учениците и на младите од населба Пинтија, подобри услови и повеќе можности за различни спортски активности и игри. Средствата за започнување со изградбата на објектот, се обезбедени од буџетот на Општина Кисела Вода, преку Развојна Програма – НАА-основно образование, за период 2023-2024 година.

Изградбата на овој спортски објект ќе овозможи ослободување на простор во училиштето кој по преадаптивните зафати ќе биде искористен за нови училници, со што ќе се зголеми целокупниот капацитет на ова подрачно училиште.

Во моментов настава следат 250 ученици, а училиштето работи во две смени со вкупно 12 паралелки.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Променливо облачно со појава на магла

Времето денес ќе биде променливо облачно, претпладне со појава на магла по...

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...