АКТУЕЛНО

Стојкоски ѓубрето од Ѓорче наместо во Дрисла го фрла во зеленило

Камион на Општина Ѓорче Петров ѓубрето наместо во Дрисла во истура на зелените површини кај село Орман. Од сликите се гледа дека камионот полн со градежен шут и отпад, како поминува така и го остава шутот.
Мештаните се загрижени за создавање на нова депонија, откако градоначалникот, Алесандар Стојкоски ја укина телефонската линија преку која граѓаните можеа да пријават дека имаат градежен шут за подигање, па така сега уште поголем неред се прави бидејќи сите го оставаат шутот до контејнерите, а општината го собира, но очигледно го носи на новата депонија.

Инаку, Стојкоски во предизборната кампања на локалните избори ветуваше чиста животна средина и отстранување на депониите.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и тероризмот“ победник на ораторската вечер „Иво Пухан“

Студентката Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и...

АКТУЕЛНО

Ќе се постават 15 велосипедски паркинг- држачи во основните училишта и две сервисни станици

Основните училишта на територијата на Општина Гази Баба ќе добијат велосипедски паркинг-...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош добива овластен просветен инспектор во образованието

Во рамки на триесет и шестата седница која се одржа на Универзитетот...

АКТУЕЛНО

За една недела „пајакот“ крена 224 непрописно паркирани возила во Центар

За една недела на територија на општина Центар казнети се 224 возачи...