АКТУЕЛНО

Арсовска отиде во Париз за да се запознае со нови иновации за градовите

Градоначалничката Данела Арсовска замина за Париз на меѓународниот самит „ChangeNOW 2023“. Арсовска заедно со 30 градоначалници од светот на самитот ќе се запознаат со најновите иновации за справување со урбаните предизвици, а како што стои во соопштението од Градот ќе разменат добри практики и позитивни искуства за креирање паметни и одржливи градови, преку експертски работилници и билатерални состаноци.

„На самитот градоначалниците имаат можност да идентификуваат конкретни решенија кои се однесуваат на потребите и интересите на градот, како решенија за биоотпадот, зелената и урбана мобилност, преку размена на искуства и споделување на најдобрите практики и механизми за  нивна имплементација на локално ниво“, се вели во соопштението од Град Скопје.

Меѓународниот самит „ChangeNOW“ е еден од најголемите глобални настани, каде што се развива програмата за одржливи градови.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и тероризмот“ победник на ораторската вечер „Иво Пухан“

Студентката Чарна Невзати со говорот „Кој ја плаќа цената на војната и...

АКТУЕЛНО

Ќе се постават 15 велосипедски паркинг- држачи во основните училишта и две сервисни станици

Основните училишта на територијата на Општина Гази Баба ќе добијат велосипедски паркинг-...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош добива овластен просветен инспектор во образованието

Во рамки на триесет и шестата седница која се одржа на Универзитетот...

АКТУЕЛНО

За една недела „пајакот“ крена 224 непрописно паркирани возила во Центар

За една недела на територија на општина Центар казнети се 224 возачи...