АКТУЕЛНО

„Отворен контејнер“ на последната автобуска во Волково

Последната постојка на автобусот број 22 во Волково е претводрена во отворен контејнер. На неколку места околу постојката се формирани мини депонии, каде што може да се види секакво ѓубре, од џебен отпад, градежен шут и кеси домашно ѓубре.

И кантите за отпадоци со денови не се чистат, па се извор на реа и зарази.

Жителите велат дека оваа слика веќе подолго време е присутна во нивното населено место и дека никој не реагира и не го чисти овој потег од градот.
Детското игралиште што се наоѓа веднаш до автобуската постојка е целосно неупотребливо бидејки освен купиштата ѓубре тоа целото е обрасното со треви и до два метри, жбунови и како што велат мештаните „не е безбедно за забава и рекреација на децата’.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Стопанска Триоги триатлон трка во Скопје, утре ќе има посебен режим на сообраќајот

Вкупно 300 учесници од шест земји се пријавени за 4. Стопанска Триоги...

АКТУЕЛНО

Скопје деветта година дел од „The Distinguished Gentlmens Ride“

Урбаните моторџии традиционално и годинава за утре го имаат закажано хуманитарното дефиле...

АКТУЕЛНО

Францускиот институт со прва дигитална интерактивна изложба во Ист гејт мол

Францускиот институт во Скопје , во рамките на одбележувањето на 50-годишнината на постоењето...

АКТУЕЛНО

Денес, бесплатен влез во музеите

На овој ден музеите во земјата традиционално ги отворат своите врати и...