АКТУЕЛНО

Општина Аеродром потпиша меморандум за соработка со УСАИД за одговорно управување со општинските ресурси

Во рамките на проектот на УСАИД за зајакнување на капацитетите за искористување на ресурсите на општините, Општина Аеродром потпиша меморандум за соработка со кој се обврза на одговорно управување и менаџирање со ресурсите на општината. На настанот присуствуваше секретарот Јулијана Павковска Боцевска која на настанот ја потврди заложбата за создавање ефикасна јавна администрација која одговорно раководи со средствата и ресурсите на општината.

Со овој меморандум и понатамошната реализација на проектот Општина Аеродром ја потврдува посветеноста кон унапредување на капацитетите за прибирање на приходите, подобрување на квалитетот на локалните даночни системи, зајакнување на капацитетите на администрацијата и подобрување на менаџментот со јавните средства.

Проектот на УСАИД е петгодишен проект кој им помага на државните институции самостојно да управуваат со ресурсите потребни за финансирање на услугите што ги бараат граѓаните. За оваа цел, проектот дава придонес преку нудење експертиза, како и техничка поддршка прилагодена на потребите на секоја партнер општина.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Од утре стартува дневната евтина тарифа на струјата

Од утре стартува евтината дневна тарифа на струјата во периодот од 13...

АКТУЕЛНО

Кисела Вода набавува мерна станица за квалитет на воздух што ќе се постави кај Цементарницата

Општина Кисела Вода вчера го распиша огласот набавка на мерна станица за...

АКТУЕЛНО

Скопската зоолошка градина демантира дека немаат адекватен кадар за грижа за животните

Скопската зоолошка градина има двајца дипломирано ветерирани со полно работно време кои...

АКТУЕЛНО

Започна реконструкцијата на улицата „Калош Дани“ во Карпош

Започна реконструкцијата на улицата Калош Дани во општина Карпош. Екипите на јавното претпријатие...