ИНФО

Ѓорче со стратегија за животната средина

Денес се одржа првиот јавен консултативен настан за почетокот во изработката на ЛЕАП- Локален Еколошки Акциски План на Општина Ѓорче Петров. Целта на оваа соработка е повеќегодишна стратегија и политики за заштита и унапредување на животната средина и природата – соработка меѓу партенрите од Општина Ново Брдо – Косово во Центарот за култура во Општина Ѓорче Петров. Процесот на изработката ќе трае неколку месеци.

„При изработката на ЛЕАП документот ќе биде вршена и детална анализа на заедницата, а ќе се изврши анализа на проблемите во петте медиуми во животната средина (воздух, вода, отпад, почва и искористеност на земјиштето и природа)“, велат од општината.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Нов летен расад низ зеленилото во градот

Со повеќе видови на нов сезонски расад, јавното претпријатие „Паркови и зеленило“...

ИНФО

Ново детско катче и простор за одмор во општина Кисела Вода

Ново детско катче е отворено на улицата „Ѓорѓи Димитров” во Општина Кисела...

ИНФО

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Претпладне сончево, попладне нестабилно и дожд

Времето денес ќе биде променливо облачно со повремени локални врнежи од дожд....

ИНФО

20 нови дигитални услуги на новата интернет страница на општина Кисела Вода

Запишување на децата во градинка по електронски пат, пријава за инспекциски служби,...