ИНФО

Големата депонија во Ново село стана парк

За една година се расчисти големата градска депонија и се изгради нов мега парк во Ново село во општината Ѓорче Петров, каде конечно жителите има каде да уживаат.

Паркот се простира на зелена површина во должина од 17.534 квадратни метри, а за пешачки патеки предвидени се 13.366 квадратни метри.

Сега останува само да се дополни со урбана опрема, детски игралишта и катче за домашни миленичиња.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

„Тегла+“ – зимница за бездомниците и за социјално загрозените семејства

Здружението „Љубезност“ оваа година ќе организира тридневен донаторски настан „Тегла +“, кој...

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...