ИНФО

Конкурс за најдобри наставници во Центар

kiro gligorov

Сите наставници и стручни соработници од основните училишта во Општина Центар можат да конкурираат за награди за најдобри наставници од одделенска и од предметна настава и стручни соработници за учебната 2022/2023 година. Документацијата на кандидатите се доставува до Архивата на Општина Центар-Скопје, барака 6 од 2.5.2023 до 10.5.2023 година од 9 до 15 часот.

Право на учество на Конкурсот имаат:

  1. Наставници/наставнички од одделенска и предметна настава и стручни соработници што се во редовен работен однос, со минимум три години работно искуство;
  2. Предлозите за наставниците и стручните соработници може да ги даде Наставничкиот совет (вкупно тројца кандидати од секое училиште), исто така, на конкурсот може самоиницијативно да се пријават сите што ги исполнуваат предвидените критериуми;
  3. При пријавувањето на Конкурсот за кандидатите треба да се достави професионално досие;
  4. Право на учество на Конкурсот имаат наставници и стручни соработници што не се наградувани во претходните три години;
  5. Изборот на најдобар одделенски, предметен наставник и стручен соработник го врши тричлена комисија формирана од Градоначалникот.

Настанот традиционално се одбележува по повод Денот на словенските просветители Св. Кирил и Методиј, а наставниците се наградуваат со паричен износ и со пофалници, како дополнителен мотив за натамошна креативна работа во воспитно-образовниот процес.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Променливо облачно со сончеви периоди

Времето денес претпладне ќе биде променливо облачно со сончеви периоди. Попладне и...

ИНФО

Две лица вчера биле каснати од улични кучиња

Во текот на вчерашниот ден до полицијата стигнале две пријави за каснувања...

ИНФО

СКОПСКАТА ПОЛИЦИЈА СО ДНЕВНИ КОНТРОЛИ: Казнети 137 возачи, 43 за возење без возачка дозвола

Сooбраќајната полиција вчера на територија на град Скопје изрече 137 казни за...

ИНФО

Жичницата на Водно денес нема да работи поради технички зафати

Жичницата на Водно денес нема да работи поради предвидени технички зафати, информира...