ИНФО

800. книги за училиштата во Кисела Вода

Издавачката куќа „Арс Ламина“ продолжува со донациите, по реализираната едукативна презентација пред просветните работници од основните училишта во соработка помеѓу Општина Кисела Вода и претставници на издавачката куќа, продолжија со планираните активности во склоп на кампањата „Читањето е супермоќ“.

Посетени беа ООУ „Кузман Јосифовски Питу“, ООУ „Партение Зографски“, ООУ „Кирил Пејчиновиќ“, ООУ „Невена Георгиева Дуња“, ООУ „Св. Климент Охридски“, Драчево, ООУ „Кузман  Шапкарев“, ООУ „Рајко Жинзифов“ и ООУ „Круме Кепески“ и донирани по 100 книги за нивните библиотечни фондови.

Со збогатување на понудата на библиотеката со нови изданија од едицијата „Лесно читливи лектири“, со вежбанки, читанки, збирки и нагледни постери, а во соработка со наставниците и библиотекарите, се поттикнуваат читачките навики кај децата, се привлекува нивното внимание и се помага во тоа училиштата да бидат уште постимулативна средина за читање.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

ВРЕМЕТО ДЕНЕС: Променливо облачно со појава на магла

Времето денес ќе биде променливо облачно, претпладне со појава на магла по...

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...