АКТУЕЛНО

ЗГРАДАТА НА „ТЕХНОМЕТАЛ-ВАРДАР“ ОПАСНА ПО ЖИВОТ: Летаат градежни матријали, плочникот затрупан со ѓубре и стакло

Зградата на поранешен „Технометал-Вардар“ е небезбедна и опасна за граѓаните кои се движат низ улица Македонија и низ преминот покрај неа. Откако фирмата „Буши“ ја купи зградата за да ја прави хотел, плоникот околу зградата кој е излез кон централната пешачка улица во Скопје е затрупан со ѓубре, искршени стакла и смрди на измет.

На зградата се вршат и градежни работи односно се корнат прозорците, се фрла стариот мебел, а просторот не е ограден. Па секојдневно од зградата летаат даски, цигли, железа.

Плоникот околу зградата кој е излез кон централната пешачка улица во Скопје е затрупан со ѓубре, искршени стакла и смрди на измет.

Иако ваквата слика е повеќе од една година, никој не реагира. Ниту Општина Центар ниту Град Скопје немаат решение за проблемот. Од Општината пред пола година рекоа дека испратиле инспектори и му наложиле на инвеститорот да го расчисти просторот, но ситуаците на терен не е променета.

Во ноември лани во зградата изби и пожар.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи,...