АКТУЕЛНО

Нова автобуска линија Сарај-с.Радуша

Се бара воведување на нова автобуска линија бр.111, која ќе се сообраќа по траса Сарај-с.Радуша. Предлогот ќе биде пред советниците кои ќе одлучат дали оваа линија ќе се воведе.

Предвидената траса на линијата гласи: улица „Ѓорче Петров“, улица „Кузман Шапкарев“, улица „Црногорска”, с.Кондово, с.Д.Свиларе, с.Радуша.

Предвидено е автобусот да се обраќа шест пати дневно во два правци и тоа првиот да трнува во 05:35, а последниот во 20:20 часот.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Стопанска Триоги триатлон трка во Скопје, утре ќе има посебен режим на сообраќајот

Вкупно 300 учесници од шест земји се пријавени за 4. Стопанска Триоги...

АКТУЕЛНО

Скопје деветта година дел од „The Distinguished Gentlmens Ride“

Урбаните моторџии традиционално и годинава за утре го имаат закажано хуманитарното дефиле...

АКТУЕЛНО

Францускиот институт со прва дигитална интерактивна изложба во Ист гејт мол

Францускиот институт во Скопје , во рамките на одбележувањето на 50-годишнината на постоењето...

АКТУЕЛНО

Денес, бесплатен влез во музеите

На овој ден музеите во земјата традиционално ги отворат своите врати и...