ИНФО

Општина Карпош за 90.000 евра ќе купува опрема за чистење и косење

Општина Карпош ќе набавува нова опрема за чистење на територијата на оштината и одржување на зеленилото. Во буџетот за 2-23 година за оваа намена се предвидени 5,5 милиони денари или 90.000 евра. Како што вели градоначалникот Стевчо Јакимовски со оваа набавка ќе се зголеми ефикасноста и хигиената во Карпош.

„Ќе се набавате нови тримери, нови смукалки и дувалки, тракторски косилки, пили за сечење дрва, телескопи за сечење гранки бидејќи многу граѓани го бараат тоа од нас. Ќе набавиме и три возила на електричен погон со кои ќе се одржува хигиената по улиците. Со ова очекувам уште повеќе да се подобри хигиената, со воведување на повеќе техника сметаме дека и ефикасноста ќе биде уште поголема“, вели Јакимовки.

Тој смета дека ефикасноста во одржувањето на хигиената во Карпош е во голема мера подобрена во однос на претходната година благодарение на ангажманот на вработените и покрај тоа што е намален бројот на работници од 130 на 90.

 

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...

ИНФО

Посебен режим на сообраќај денес и утре

Денес (среда) во период од 13 часот, па сè до завршување на...