АКТУЕЛНО

Улица Топаанска изрешетана со дупки и затрупана во ѓубре

Улицата Топаанска, на влезот пред Ромското маало е раскопана, дупка до дупка, од двете страни со расфрлано ѓубре. Долж улицата зјаат отворени шахти, вирови со вода има на секој чекор. Иако оваа улица е многу фреквентна, со оглед дека на возачите им служи како сервисна, за да ги избегнат гужвите на главните улици и булеварот во Топанско поле. Згора на се, на улицата се поставени два лежечки полицајци, кои се екстремно високи и дополнително го отежнуваат избегнувањето на огромните дупки.

Засега нема најави за реконструкција на оваа улица ниту од надлежната општина Чаир, ниту пак од Град Скопје.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Препорачуваме

Related Articles

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Парк на Франкофонија добива паметно осветлување

Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките кои се...

АКТУЕЛНО

Од денес секој четврток „И јас сум на Водно“

Почнувајќи од овој четврток, од 19 до 23 часот, планинарско-спортскиот клуб „Н2О“...

АКТУЕЛНО

Испратете разгледница со мирис: Франција со поштенски марки кои мирисаат на багети

Франција во полн ек се подготвува за претстојните Олимписки игри, погрижувајќи се...

АКТУЕЛНО

„Девијантно Девојачко“ на Клелија во Бруталиск

Во склоп на Skopje Pride Weekend, Клелија, трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која...