ИНФО

ОСВЕН ВО САБОТА, БЕСПЛАТНО ПАРКИРАЊЕ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ НА ПАРКИНЗИТЕ НА ПОЦ ВО ЦЕНТАР

Од ЈП Паркинзи на Општина Центар известуваат дека за време на Велигденските празници паркирањето ќе биде бесплатно за сите граѓани.

Имено, на 14.04. (петок), 16.04. (недела) и 17.04.2023 година (понеделник) граѓаните ќе можат да паркираат без надомест на сите паркиралишта со кои стопанисува јавното претпријатие.

Но, соогласно програмата за неработни денови, на 15.04.2023 година (сабота) јавното претријатие ќе работи со вообичаено работно време. Депото на „Пајак“ службата на ЈП ПОЦ ќе работи 24/7 за време на празниците.

Редовната наплата за паркирање на паркиралиштата и издавање на договори во Дирекцијата на ЈП ПОЦ ќе продолжи на 18.04.2023 година (вторник) со вообичаено работно време.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

20 нови дигитални услуги на новата интернет страница на општина Кисела Вода

Запишување на децата во градинка по електронски пат, пријава за инспекциски служби,...

ИНФО

Средните училишта на скопскиот плоштад со понуда за полуматурантите

Средните училишта на скопскиот плоштад со понуда за полуматурантите. Што се нудат...

ИНФО

Утре ќе се прска против комарци

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека Град Скопје известил дека...

ИНФО

Данела ги врати новогодишните куќарки на плоштад

Вратени се новогодишните куќарки на плоштадот „Македонија“ во Скопје. Во текот на...