ИНФО

Објавени добитниците на награди од конкурсот „Trash for Art“ 2023

Oбјавeни се добитниците на овогодинешниот конкурс „Trash for art 2023“ во организација на „Пакомак“ и „Нула отпад“. И оваа година конкурсот предизвика големо внимание кај креативците од различни категории кои учествуваа со навистина интересни дела.

„Trash for Art“ како дел од иницијативата за чиста и здрава средина, кој веќе традиционално се одржува со години,  беше отворен за сите што сакаат да ја покажат својата креативност и да изработат уметничко дело направено од амбалажен отпад.

Ова се победниците во секоја од четирите компетитивни категории:

Категорија градинки:

Прво место – награда 30.000 денари

„Камила“ – Градинка “Борис Трајковски” од Демир Капија;

Второ место – награда 20.000 денари

„Пајо“ – Градинка “Светот на Колорес” од Скопје;

Трето место – награда 10.000 денари

„Морски свет“ – Градинка “Бамби” од општина Чашка;

Категорија основни училишта:

Прво место – награда 30.000 денари

„Змејот и витезот“ – О.У. „Добре Јованоски“ од Прилеп;

Второ место – награда 20.000 денари

„Магаре со цветна кочија“ – О.У. „Блаже Конески“ од Велес;

Трето место – награда 10.000 денари

„Пчела“ – О.У. „Страшо Пинџур“ од Неготино;

Категорија поединци и други институции :

Прво место – награда 30.000 денари

„Кобра“ – Автор: Стефан Анчевски;

Второ место – награда 20.000 денари

„Желка, носач на животот“ – Автор: Михаела Стојменовиќ;

Трето место – награда 10.000 денари

„Коњ“ – Автор: Тамара Блажевска;

Специјална награда од Прилепска Пиварница – 30.000 денари

„Лустер“ – Автор: ЈОУДГ „Наша Иднина“ – Прилеп

Специјална награда од „Нула Отпад“ – 30.000 денари

„Змија-Глувче“ – Автор: Александар Ордев

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

20 нови дигитални услуги на новата интернет страница на општина Кисела Вода

Запишување на децата во градинка по електронски пат, пријава за инспекциски служби,...

ИНФО

Средните училишта на скопскиот плоштад со понуда за полуматурантите

Средните училишта на скопскиот плоштад со понуда за полуматурантите. Што се нудат...

ИНФО

Утре ќе се прска против комарци

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека Град Скопје известил дека...

ИНФО

Данела ги врати новогодишните куќарки на плоштад

Вратени се новогодишните куќарки на плоштадот „Македонија“ во Скопје. Во текот на...