АКТУЕЛНО

ПОМОШ ЗА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ СО НАЈАВУВАЊЕ ПРИ ВЛЕЗ НА СКОПСКИОТ АЕРОДРОМ

Лицата со попреченост кои патуваат сами преку Меѓународниот аеродром Скопје отсега ќе можат да добијат помош уште од пристигнување на аеродромот. ТАВ Македонија воведе уште една поволност за патниците со попреченост и покрај веќе постојните опции за најава за пристигнување на аеродром, сега можат да го најават своето пристигнување на самиот влез на паркингот. Тоа можат да го сторат со најавување преку интерфонот, специјално означен и инсталиран за оваа намена.

„Преку овој интерфон, тие можат да контактираат со наш колега од аеродромската служба за помош на патници со попреченост при патување со авион, кој ќе го пречека патникот на паркинг местото наменето за лица со попреченост. Потоа, заедно ќе ги завршат сите аеродромски процедури потребни за патување со авион“, велат од ТАВ Македонија.

За користење на оваа услуга, потребно е лицето со попреченост – патникот да го најави своето пристигнување на аеродромот најдоцна 2 часа пред закажаното време на полетување, како и да се јави и да ја извести авиокомпанија со која ќе патува, туристичкиот агент или туроператорот за нивните барања за помош најмалку 48 часа пред поаѓањето на нивниот лет

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Препорачуваме

Related Articles

АКТУЕЛНО

Герасимовски: Парк на Франкофонија добива паметно осветлување

Од Паркот на Франкофонијата започна инсталирањето на Тип 3 светилките кои се...

АКТУЕЛНО

Од денес секој четврток „И јас сум на Водно“

Почнувајќи од овој четврток, од 19 до 23 часот, планинарско-спортскиот клуб „Н2О“...

АКТУЕЛНО

Испратете разгледница со мирис: Франција со поштенски марки кои мирисаат на багети

Франција во полн ек се подготвува за претстојните Олимписки игри, погрижувајќи се...

АКТУЕЛНО

„Девијантно Девојачко“ на Клелија во Бруталиск

Во склоп на Skopje Pride Weekend, Клелија, трансдисциплинарна дизајнерка од Скопје која...