ИНФО

Се поставува атмосферска канализација на дел од „Борис Трајковски“

Започнати се градежните активности на булеварот „Борис Трајковски“, кај Пинтија до мостот на Маркова река. Реконструкцијата е со должина од 2.325 метри, а вклучува и изградба на нов кружен тек пред мостот со дијаметар од 20 метри.

Според активностите кои се во тек, се поставува нова атмосферска канализација со вкупна должина од 2270 метри, пешачки патеки од двете страни на булеварот, изградба на велосипедска патека и ново осветлување по долж на целата траса.

Надминати се проблемите со експропријација во вкупна површина од 37.047 м2, а во тек е експропријацијата на останатите 10.988м2, известуваат оттаму.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

20 нови дигитални услуги на новата интернет страница на општина Кисела Вода

Запишување на децата во градинка по електронски пат, пријава за инспекциски служби,...

ИНФО

Средните училишта на скопскиот плоштад со понуда за полуматурантите

Средните училишта на скопскиот плоштад со понуда за полуматурантите. Што се нудат...

ИНФО

Утре ќе се прска против комарци

Центарот за управување со кризи (ЦУК) информира дека Град Скопје известил дека...

ИНФО

Данела ги врати новогодишните куќарки на плоштад

Вратени се новогодишните куќарки на плоштадот „Македонија“ во Скопје. Во текот на...