ИНФО

Со слика од разеленета терасата до награда

Организацијата „Еко Свест‘‘ објави јавен конкурс на тема: „Зелена урбана инфраструктура‘‘ со која ги поттикнува сите граѓани да ги сликаат своите дворови и тераси, и да освојат велосипед, електричен тротинет или електричен велосипед. Критериуми за избор на конкурсот се: најмногу различни видови растенија; присутни видови што поддржуваат урбан биодиверзитет (пчели, птици, пеперутки); видови отпорни на климатски промени или автохтони видови; функционална корисност.

Конкурсот трае од 22 март до 14 мај 2023 година. По завршување на јавниот конкурс комисијата ќе избере тројца добитници.

Пријавата се пополнува на нивната веб страна- zaednozaklimatskaakcija.mk

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...

ИНФО

Посебен режим на сообраќај денес и утре

Денес (среда) во период од 13 часот, па сè до завршување на...