ИНФО

Нови 100 паркинг места во Кисела Вода

Жителите на населбата 11 Октомври добија нови 100 места за паркирање. Според информациите од Оштина Кисела Вода, освен што се направени нови паркинзи, реконструирани се и дел од постоечките.

 

Истовремено, краците на улицата ,,Ѓорѓи Сугаре” добија нов асфалт, како и едниот крак на улицата ,,Михаил Чаков”, а реконструирани се и дел од сервисните улички. При овој зафат, реконструирани се и пристапните рампи до влезовите и изградени се пешачки патеки.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Петок е неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за...

ИНФО

159 санкции за непрописно вградени фолии

Во периодот од 01.11.2023 до 30.11.2023  Министерството за внатрешни работи спроведе акциска...

ИНФО

Промоција на првите броеви на меѓународното научно списание „Балкански хип-хоп студии“

Во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечер ќе бидат промовирани првите два...

ИНФО

Издадени 23 одобренија за градба, од јуни заклучно со ноември

Општина Центар минатата година започна со објавување на полугодишни извештаи за издадените...