ИНФО

Превентивни прегледи во центрите за дијализа

По повод Светскиот ден на бубрегот, голем број институции и граѓански организации со бројни настани и гостувања за подигање на свесноста кај граѓаните.

Во скопските центри за дијализа денес се прават превентивни прегледи, едукации и се делат бесплатни медицински совети. Оваа акција која е во рамките на одбележување на Светскиот ден на бубрегот, ќе се спроведе и во сите останати дијализни центри во земјава.

Во текот на цел месец март, предвидени се и други активности како едукација низ училиштата, јавни стручни настапи во насока на правилно информирање на граѓаните, поддржани од стручни лица од областа на нефрологијата, дијализата и  трансплантацијата.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

Петок е неработен ден за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за...

ИНФО

159 санкции за непрописно вградени фолии

Во периодот од 01.11.2023 до 30.11.2023  Министерството за внатрешни работи спроведе акциска...

ИНФО

Промоција на првите броеви на меѓународното научно списание „Балкански хип-хоп студии“

Во Домот на културата „Кочо Рацин“ вечер ќе бидат промовирани првите два...

ИНФО

Издадени 23 одобренија за градба, од јуни заклучно со ноември

Општина Центар минатата година започна со објавување на полугодишни извештаи за издадените...