ИНФО

Започна реконструкција на улицата „Вера Јоциќ“

Општина Кисела Вода започна реконструкција на улицата „Вера Јоциќ“, заедно со двата нејзини крака. По завршувањето на зафатот кој опфаќа 5300 метри квадратни, ќе се обезбеди безбеден и комфорен сообраќај долж целата улица.

Како што објаснуваат од општината, овој градежен зафат ќе го подобри паркирањето во овој дел од населбата Цветан Димов, бидејќи покрај асфалтирањето, на десната страна од оваа улица ќе бидат отворени џебови за паркирање, додека левата страна ќе биде пешачка зона одделена со столпчиња. На овој начин се надминува  проблемот на локалните жителите, бидејќи коловозот одамна е многу оштетен, а тротоарите беа целосно окупирани со паркирани возила.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

ИНФО

„Тегла+“ – зимница за бездомниците и за социјално загрозените семејства

Здружението „Љубезност“ оваа година ќе организира тридневен донаторски настан „Тегла +“, кој...

ИНФО

Изложба на ДЛУМ по повод 30. Министерски совет на ОБСЕ

Во хотелот „Александар Палас“ ќе биде поставена изложба во чест на триесетиот...

ИНФО

Утре бесплатно паркирање во зоните на „Градски паркинг“

Поради одржување на Самитот на ОБСЕ на зонските паркиралишта во надлежност на...

ИНФО

Шалтерите на Водовод денес и утре со скратено работно време

Денес, шалтерите за наплата во Дирекцијата на претпријатието Водовод и канализација ќе работат...