АКТУЕЛНО

Се реконструираат делови од калдрмата во старата скопска чаршија

Наместо земја или кал, камењата од калдрмата се врзуваат со бетон.

Деновиве во старата скопска чаршија интензивно се работи на поставување на бетон помеѓу камењата, кои се носечки делови од калдрмата.

На прашањето зошто се става бетон помеѓу камењата, работниците ни одговорија дека тоа е за зацврстување и безбедност на калдрмата.

Претходно наместо со бетон, камењата биле споени со земја или кал, бетонот се става за да се добие поцврста конструкција и за да трае повеќе – велат работниците од терен.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

АКТУЕЛНО

Лицата со попреченост може да поднесуваат барања за повластено користење на јавниот превоз

Заинтересираните граѓани, лицата со оштетен вид, лицата со оштетен слух, лицата со...

АКТУЕЛНО

Аеродром станува првата смарт-општина во Македонија – објавен повикот за избор на стратешки партнер

Општина Аеродром го објави повикот на избор на стратешки партнер кој преку...

АКТУЕЛНО

Општина Карпош купи седум електрични тротинети за потребите на вработените

Општина Карпош, со издвоени средства од Буџетот набави седум нови електрични тротинети...

АКТУЕЛНО

Жирафата Флопи угинала како последица на малиген тумор на црниот дроб и метастази во белите дробови

По добиените официјални резултати од обдукцискиот протокол за угинувањето на жирафата Флопи,...