СКОПЈЕ ДЕНЕС

Студентска изложба за нова зграда на Општина Центар

Студентите беа исправени и пред предизвикот да ги одмерат нивните концепти во однос на препознаените амбиентални траги на некогашното Дебар Маало.

Уште денес трае изложбата на студентски трудови „Зграда на општинска администрација“ во Младинскиот центар „Матично“. Студентите за оваа вежба беа инспирирани од актуелната локација на Општина Центар во Дебар Маало, а изложени се десетте најдобри проекти.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

СКОПЈЕ ДЕНЕС

ОД ДЕНЕС: Поевтини домати и краставици

По три дена од владината одлука за замрзнување на цените на овошјето...

СКОПЈЕ ДЕНЕС

Ново детско катче во Јурумлери

Денес беше беше пуштено во употреба новото детско катче изградено во рамки...

СКОПЈЕ ДЕНЕС

МИНИ ДЕПОНИЈА ВО КОЗЛЕ

На улица Козле, во непосредна близина на бензинската пумпа Макпетрол се гради...

СКОПЈЕ ДЕНЕС

Партизанска претворена во паркинг

Третата лента на бул. Партизански одреди секој ден е претворена во паркинг....