СКОПСКИ ВЕСТИ

ДОНАЦИЈА – Скопските пожари ќе се гасат со возило подарок од Турција

Градот Конија ни подари возило, вредно 60.000 евра, произведно во 2003 година со кое ќе се гасат евентуалните пожари на територијата на главниот град.

Бригдата за протививпожарна заштита на Град Скопје доби донација од Турција – противпожарно возило. Градот Конија всушност ни подари возило, вредно 60.000 евра, произведно во 2003 година со кое ќе се гасат евентуалните пожари на територијата на главниот град.

Ова е добредојден подарок на Бригадата која во моментов нема доволно противпожарни возила.

Откако на минатата седница на Советот на Град Скопје, советниците изгласаа да се прими оваа донација, за истата да се реализира градоначалникот на Град Скопје треба да склучи договор за примање на донација со претставник од Град Конија, со кој ќе се регулира намената и начинот на користење на донацијата.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

СКОПСКИ ВЕСТИ

Пролетен маскенбал на домашни миленици

ЈП „Лајка“ в недела напрадне  на „Школка“ во Градски парк организира добра...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Втора државна изложба на кучиња од расата „македонски паничар“

Кинолошкиот клуб „Македонски паничар“ в сабота во паркот во Ѓорче Петров ќе...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Поставена нова урбана опрема на плоштадот во Автокоманда

Изминатиот период се реализираа активности за поставување на нова урбана опрема на...