СКОПСКИ ВЕСТИ

ГРАД СКОПЈЕ – Субвенции за велосипеди и тротинети за ранливи категории

Граѓаните за велосипед ќе добиваат 11.000 денари, а за електричен тротинет 15.000.

Социјално ранливите категории ќе добијат субвенции од Град Скопје за купување на електрични тротинети и велосипеди.

Вкупната висина на средства што Град Скопје ја одвои за оваа субвенција е 1.000.000 денари за велосипеди или 11.000 денари по лице со вклучено ДДВ. За тротинети предвидени се 1.000.000 денари за електрични тротинети или 15.000 денари по лице со вклучено ДДВ.

Категориите ќе се определат според Законот за заштита на социјално ранливите категории.

Leave a comment

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Related Articles

СКОПСКИ ВЕСТИ

Пролетен маскенбал на домашни миленици

ЈП „Лајка“ в недела напрадне  на „Школка“ во Градски парк организира добра...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Втора државна изложба на кучиња од расата „македонски паничар“

Кинолошкиот клуб „Македонски паничар“ в сабота во паркот во Ѓорче Петров ќе...

СКОПСКИ ВЕСТИ

Поставена нова урбана опрема на плоштадот во Автокоманда

Изминатиот период се реализираа активности за поставување на нова урбана опрема на...